Selected: nl

De brouwerij

BROUWERIJ HOOP

De brouwerij is in mei 2016 geopend en sindsdien brouwen we hier Hoop Bier. De brouwerij heeft als eerste in Nederland een nagelnieuwe Caspary brouwinstallatie uit Beieren, Duitsland. Het geheel bestaat uit 16 gist / lagertanks: 7 van 6 hectoliter (HL), 4 van 4 HL en 4 van 2 HL. De capaciteit van de brouwerij ligt daarmee op ongeveer 8.500 HL per jaar. De installatie is geheel op maat gebouwd, met complex leidingswerk en semi-automatische machines. In het naastgelegen pand ligt de opslag- en afvullijn, waar een 50 meter lange pijplijn naartoe is aangelegd. De bieren worden daar afgevuld in fusten en flessen en afgerond met het juiste etiket.

GROEN BIER

Een van de belangrijke aspecten bij de bouw van de brouwerij was het thema duurzaamheid. Er zijn daarom meer dan 300 zonnepanelen op het dak van de brouwerij/het restaurant geplaatst (en ook op de tegenoverliggende kantoorruimte). Genoeg om je te kunnen voorzien van een 'energie neutraal biertje'. Dat smaakt hetzelfde, maar het voelt beter!

TOURS

De brouwerij is vanuit de bar en het restaurant goed zichtbaar door de glazen wanden. Zo staan deze twee onderdelen constant met elkaar in verbinding. De brouwerij zelf is zo opgezet en ingericht dat het gehele brouwproces goed te volgen is via een speciaal aangelegde loopbrug. Wie meer wilt weten van het brouwproces kan deelnemen aan een van de tours en proeverijen die de brouwerij organiseert.

brouwerij-liggend-verkleind